Starseed

En blogg från överlevnad-till att leva ❤️

Blöjor sopor städa GÅ

Publicerad 2020-01-29 20:50:04 i

Helt fantastiskt är det hur man så snabbt kan gå från att vara jämlika i hushållsarbete till att bli hans alldeles egna askungen. 

Han slutade städa samma sekund jag flyttade in. 

Han tyckte om att tvätta sa han. Och han höll koll på sina kläder och hjälpte mig med tvätten i ett år. Men resterande fem år fick jag inte ens hjälp varken under graviditet eller efter, inte ens de tre månader han var föräldraledig och jag gravid arbetade med ett fysiskt krävande jobb. Här började han tycka att det var ok för mig att också ta reda på hans smutstvätt som han spred överallt.

Han lagade mat i två år. Antagligen för att jag faktiskt inte orkade, dels då jag hela tiden var illamåendegravid men också för att jag alltid fick skäll då jag tydligen inte anpassade maten tillräckligt efter hans eller hans sons "smak". Men sedan slutade han även med det och det var då jag som ordnade alla måltider. 

Han diskade första månaderna. Efter det slutar han att hjälpa mig med disken, skäller på barnen dagligen om de inte sätter sin disk i diskmaskinen men kan själv lämna talkrikar och glas överallt i huset. Hans disk kan stå i flera månader om inte jag plockar bort den. När vi hade två boenden diskade jag både där jag bodde med barnen på veckorna, och sedan all hans disk han och hans son använt under en vecka var jag tvungen att diska på helgen om vi ville ha något att äta med/på.

Sopor gick han aldrig ut med. Trots att jag var inomhus med barnen och han kutade ut och in tjugo ggr per kväll så vägrade han gå med soporna. EN gång under alla år tog han efter övertalning med en påse ut. Många ggr ställde jag ut påsar som han klev över, och lät fåglar picka sönder de. Jag fick sedan plocka reda på snusket som låg överallt på gården. Sista året prövade jag några veckor att helt enkelt göra som han gjorde... att inte gå med soporna. Jag ställde de i kallfarstun. Efter en månad var det ett berg av sopor och huset stank. Inte ens då gick han ut med de. Jag gjorde det givetvis tillslut. En full soppåse stoppade honom inte heller. Han fortsatte fylla på tills det låg sopor utanför soppåsen, och även då. Jag fick då plocka ur den överfulla soppåsen och det som hamnat utanför. Blöjpåsar som var fulla slängde han inte, bytte inte heller. Han la bara bajsblöjorna på hög ovanpå hinken. Nu bytte han inte blöjor så ofta som tur var. Och ofta krävde han också assistans vid blöjbyte.

På tal om blöjor kastades de i sovrummet alltid av honom från sängen ner på sovrumsgolvet. Och lämnades där till mig.

Jag testade i irritation att göra samma sak en gång. Det låg två kissblöjor kvar på golvet över dagen.

Då hotade han med att lägga de i mina klädlådor om det hände igen.

Så hur blir man då en askungen?

Jag har inget svar på det 
mer än att man tvingas till det om man inte vill leva i total misär... 

vilket man givetvis inte vill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela