Starseed

En blogg från överlevnad-till att leva ❤️

Prylar som försvinner

Publicerad 2021-10-01 10:02:43 i

Jag har de senaste veckorna fått dille på att sälja eller kasta bort saker. Göra mig av med gammal stagnerad energi för att få plats med nytt. Känns så otroligt befriande och det är absolut något jag kommer fortsätta med.

Säkert extra skönt för just mig då jag upplevt så många former av Materiellt våld under så många år. Tidigt fick jag lära mig att mina saker inte alls var fredade för att de var mina saker, utan tvärtom. Inte bara att min sons och mina kläder flög ut från balkongen utan det var också väldigt mycket av mina saker som togs sönder när han blev arg för att jag gjort något fel. Blev jag ledsen blev han mer arg eftersom jag ju brydde mig mer om mina saker än om honom och hans känslor. För honom var saker inte värd något vilket han vid ett tidigt skede "bevisade" genom att smasha sönder sin ovärderliga fiol i väggen en dm ifrån mitt huvud när jag väntade vårt första barn. Senare kunde han också ge bort saker som var mina, och berätta om det i efterhand. Jag var egoistisk som försökte säga ifrån och då hade han ju redan lovat bort eller gett bort det, och hur skulle han förklara det för de som skulle få mina prylar? Att ge bort sina egna saker eller fråga mig innan skulle inte behövas enligt honom. Jag var den som var problemet som la energi på mina saker istället för på oss. Någonstans fann han det nog ändå väldigt praktiskt att jag lagt känslor i vissa saker då det var något han gärna utnyttjade för att göra mig ledsen. Saker kunde plötsligt försvinna (låsas in) och fortfarande idag saknar jag mycket. Allt har jag idag accepterat, t om att Alla mina bilder från när barnen var små inte längre är mina då de ligger på ett minne som Han betalat för och vägrar lägga över på ett nytt minne till mig.
Jag har lite kvar som jag inte raderat från telefonen, det får duga. Men just den förnedringen att någon hela tiden har bättre koll på mina saker än jag själv har, och att man inte ens får ha sina saker undangömda i en låda med underkläder utan att de tas sönder eller försvinner… den kommer nog alltid finnas kvar. Och i det här hushållet får mina barn ha sina saker ifred och vet att inget riskerar gå sönder för att en vuxen blir arg och ska visa på sin makt över en. Ingenting försvinner heller spårlöst.

Och hur får man bättre kontroll över sina saker? Genom att inte ha mer än man behöver givetvis 😉



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela