Starseed

En blogg från överlevnad-till att leva ❤️

Du frågade inte ens vad som hänt

Publicerad 2020-01-30 20:07:41 i

Du kom hem tillslut. Vandrade in i vårt hem där andra tar hand om våra barn, och som om ingenting hade hänt. Men du var mycket medveten om vad som hänt. Och det verkade bara få igång dig ännu mer.

Du följer med mina föräldrar till sjukhuset.
Men du vägrar se mig i ögonen.
Du frågar inte ens hur jag mår.

Du åker iväg och köper en ny bil till dig själv.

När jag efter att ha varit stabil ett dygn och sovit en natt utan dropp vill åka hem till mina barn, hämtar du mig på sjukhuset. Efter att du först tagit med dig barnen för att hälsa på din gamla chef vid nåt jippo.

Jag är så ostadig på benen att jag måste gå efter väggen och stödja mig. Jag stannar flera gånger för att vila. Tar mig långsamt från avdelningen ner till parkeringen utanför.
Eftersom du inte bryr dig om att ens möta mig, du sitter ute i din nya bil och väntar.

Väl i bilen frågar du fortfarande inte hur jag mår, eller vad som hänt.

Hemma lämnar du mig ensam med barnen, fanns något annat som var viktigare.

Med den lilla kraft jag har tvingar jag mig själv att ta mig runt i huset för att dammsuga upp de få hundhår som kan ha blivit, då mina föräldrar tvingades ta med sig sin hund de dagar de tog hand om våra barn medan jag låg på akuten och du var någonannanstans. Jag orkar inte med att få skäll eftersom du är allergisk.

Jag däckar totalt i soffan, skakar i kroppen av ansträngningen eftersom jag inte använt mina muskler på så länge under tiden jag var inlagd. Huvudet värker och oron över att hjärtat ska sprängas i bröstkorgen ligger nära tillhands.

Du kommer hem en timme efter att jag städat klart och ser mig ligga i soffan.

Du skäller ut mig efter noter.

Jag har inte ordnat med middagen.


Fysiska men efter psykiskt våld

Publicerad 2020-01-30 10:12:49 i

Någonstans innerst inne visste redan från början vad som hände inom mig. Efter att ha kämpat i fem år för att försöka få honom att lyssna på mig. Att vilja att han skulle se mig. Försöka fömedla en känsla av trygghet och trots att inte kunna tala och få utrymme att känna, ändå översätta den där enorma rädslan att allt kommer gå käpprätt åt helvete om han inte tog ansvar över sitt agerande.
Efter fem år av glåpord och förminskande och hånande och hot. När jag helt förstörd tog modet till mig att faktiskt blotta mig totalt trots att jag visste att det gav dig vapen att håna mig med ännu mer framöver. När du fortfarande fnyser åt mig att jag minsann ska se min egen del i det hela, att ansvaret ligger på mig att förändras. Att jag ska vara glad och tacksam och acceptera hans ilska och hot då det är jag som framkallat det i honom.

Då lägger kroppen plötsligt av.

Efter något som inte ens kan liknas vid en sista suck, slutar jag plötsligt andas.

Efter fem år hade jag äntligen lärt mig att omvandla sorgen till ilska. Att omsorgsfullt välja de stunder jag tänker att jag kan nå fram, och då sätta ner foten, det du gör mot mig och mot barnen är Inte Ok!
Men istället för att vilja rädda det lilla som fanns kvar krossade du mig totalt i det där ögonblicket. Vi var inte värda att kämpa för.
Du hade inget mer att säga om saken.

Så från en vecka till en annan drunknar jag totalt. Från att älska och bära mina barn dagligen klarar jag inte längre av att lyfta de.
Från att städa och skotta och laga mat och leka kan jag nu inte ens ta mig upp för trappen hemma utan att nästan svimma.
Jag får svårigheter att andas, starka bröstsmärtor och hjärtproblem. Panikångestattackerna avlöser varandra och jag åker fram och tillbaka till läkarna som sticker sönder mina armar med alla prover som tas. Ingenting visar någonting förutom ett förhöjt hormon som kan härledas till stress. Vid ett tillfälle när du stuckit iväg och lämnat mig ensam med barnen kraschar jag totalt. Du vägrar komma hem och mina föräldrar får släppa allt mitt i natten och köra 25 mil för att ta hand om våra barn. Jag blir inlagd på akuten. Mina värden i kroppen är skyhöga och man förstår inte varför. De gör en skiktröntgen då man misstänker att något gått sönder, men man hittar ingenting. Efter röntgen kraschar jag än värre och ligger uppkopplad i ett akutrum bredvid en hjärtstartare med kontroll varje kvart hela natten. 
Min kropp är så slut att jag inte ens kan ta mig till toaletten själv, jag kan inte resa mig upp.

Blöjor sopor städa GÅ

Publicerad 2020-01-29 20:50:04 i

Helt fantastiskt är det hur man så snabbt kan gå från att vara jämlika i hushållsarbete till att bli hans alldeles egna askungen. 

Han slutade städa samma sekund jag flyttade in. 

Han tyckte om att tvätta sa han. Och han höll koll på sina kläder och hjälpte mig med tvätten i ett år. Men resterande fem år fick jag inte ens hjälp varken under graviditet eller efter, inte ens de tre månader han var föräldraledig och jag gravid arbetade med ett fysiskt krävande jobb. Här började han tycka att det var ok för mig att också ta reda på hans smutstvätt som han spred överallt.

Han lagade mat i två år. Antagligen för att jag faktiskt inte orkade, dels då jag hela tiden var illamåendegravid men också för att jag alltid fick skäll då jag tydligen inte anpassade maten tillräckligt efter hans eller hans sons "smak". Men sedan slutade han även med det och det var då jag som ordnade alla måltider. 

Han diskade första månaderna. Efter det slutar han att hjälpa mig med disken, skäller på barnen dagligen om de inte sätter sin disk i diskmaskinen men kan själv lämna talkrikar och glas överallt i huset. Hans disk kan stå i flera månader om inte jag plockar bort den. När vi hade två boenden diskade jag både där jag bodde med barnen på veckorna, och sedan all hans disk han och hans son använt under en vecka var jag tvungen att diska på helgen om vi ville ha något att äta med/på.

Sopor gick han aldrig ut med. Trots att jag var inomhus med barnen och han kutade ut och in tjugo ggr per kväll så vägrade han gå med soporna. EN gång under alla år tog han efter övertalning med en påse ut. Många ggr ställde jag ut påsar som han klev över, och lät fåglar picka sönder de. Jag fick sedan plocka reda på snusket som låg överallt på gården. Sista året prövade jag några veckor att helt enkelt göra som han gjorde... att inte gå med soporna. Jag ställde de i kallfarstun. Efter en månad var det ett berg av sopor och huset stank. Inte ens då gick han ut med de. Jag gjorde det givetvis tillslut. En full soppåse stoppade honom inte heller. Han fortsatte fylla på tills det låg sopor utanför soppåsen, och även då. Jag fick då plocka ur den överfulla soppåsen och det som hamnat utanför. Blöjpåsar som var fulla slängde han inte, bytte inte heller. Han la bara bajsblöjorna på hög ovanpå hinken. Nu bytte han inte blöjor så ofta som tur var. Och ofta krävde han också assistans vid blöjbyte.

På tal om blöjor kastades de i sovrummet alltid av honom från sängen ner på sovrumsgolvet. Och lämnades där till mig.

Jag testade i irritation att göra samma sak en gång. Det låg två kissblöjor kvar på golvet över dagen.

Då hotade han med att lägga de i mina klädlådor om det hände igen.

Så hur blir man då en askungen?

Jag har inget svar på det 
mer än att man tvingas till det om man inte vill leva i total misär... 

vilket man givetvis inte vill.


Varför reagerar inte grannarna när jag skriker?

Publicerad 2020-01-16 18:12:43 i

Något som länge gnagt i mig är just det. För när jag flyttat in så dröjde det inte länge förrän våra saker flög ut från balkongen, mina och min sons. Visserligen ofta sent på nätterna när du var som mest onykter... men ändå rakt ner på grannens uteplats. Jag sprang sedan där och plockade upp alla min sons, som då var sex år gammal, utkastade kläder och saker från grannens uteplats. 

Alla gånger du skriker åt mig på nätterna, och vänder upp och ner på lägenheten och förstör mina saker.

Vid ett tillfälle slog du sönder en fiol i väggen precis ovanför mitt huvud. 

Vid ett annat tillfälle slet du upp min sovande son mitt i natten, drog ner honom från sängen ner på golvet och skrek åt honom att packa sina saker, för vi skulle minsann flytta. Också då var han bara sex år. Och detta är något jag har på papper att han också berättade för socialtjänsten vid dåvarande utredning. Men Inget gjorde de med den infon.

Ytterligare en annan gång då jag höggravid tog min tillflykt in på min sons rum mitt i natten när du jagade mig skrikandes, och du rasar in och stenhårt lyfter upp mig från golvet, dunkar upp mig mot garderoberna i ett fast grepp, svingar ner mig på golvet med huvudet före och sedan sätter dig på mig...
och jag skriker så högt jag kan, oavbrutet på hjälp. När du tillslut släpper greppet och låter mig fly. När jag sliter med mig min son mitt i natten som givetvis vaknar och ser allt, ser hur du skadar mig. När du även efter detta stoppar min son i hallen och hånfyllt gastar åt honom att han inte behöver oroa sig, för nu ska vi flytta hem till mitt ex.
När vi efter den händelsen inte törs komma hem på flera dagar utan bor hemma hos mina föräldrar. 


Inte ens då reagerar grannarna.



Ett tusen gånger Fitta!

Publicerad 2020-01-03 22:35:48 i

Tillslut reagerar man inte mer än att höja på ögonbrynen, eller med en trött suck.
 
Första gången jag blev kallad för Fitta var efter bara några månader in i förhållandet. En normal chockreaktion infann sig med efterföljande ifrågasättande, lite normal panik, en stor portion ilska och jävligt många tårar.
Precis så som man borde reagera.
Vanlig
Normal
Reaktion
 
Efter denna gång följde givetvis en stor ursäkt och många löften om att det aldrig skulle hända igen... vilket det givetvis gjorde... någon månad senare.
 
Efter ett år var det var och varannan vecka.
Fortfarande med känslan av att det var oacceptabelt ifrågasatte man det emellanåt. Ibland fick man en ursäkt.
Inte direkt så man trodde på den, men det var iaf en ursäkt.
 
Efter ytterligare något år var det vardagsmat som dessutom utökats till Hora, psykopatjävel, jävla feministfitta, äckel, du är ju fan sjuk i huvudet, jävla alkis.
Och nu ber han aldrig om ursäkt längre utan berättar glatt efteråt att jag får skylla mig själv. Det här är givetvis något jag valt och ingenting han tar ansvar över.
Dessutom är det ord han använder som svärord och om jag tar illa upp så är det inte alls hans fel utan mitt eget.
 
I det här läget väljer man att sluta gråta och istället suckar man bara.
Allt annat är slöseri med energi.
 
Energi man behöver till annat.
Energi man behöver till sina barn.
Energi man behöver
bara för att överleva och vakna varje morgon.
 
Efter ett tusen gånger Fitta
är allt man bryr sig om
att överleva

 
 
 

Fucking rewind

Publicerad 2020-01-03 17:05:19 i

Fantastiskt sjukt hur huvudet fungerar som. Varje dag förvånas jag över nya minnen som poppar upp, sånt som jag förträngt. Det är som att allt som tvingats undan innan för att jag skulle överleva i det jag levde i, nu istället portioneras ut dag för dag för att komma upp till ytan lagom snabbt för att jag ska kunna bearbeta det.
 
Det känns så otroligt tufft och det känns nu som att det aldrig kommer kunna ta slut. Vissa minnen återkommer gång på gång och vill inte alls försvinna.
Och smärtan är ibland så påtaglig att jag vill ge upp.
Det kommer aldrig fungera att leva ett normalt liv igen.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela