Starseed

En blogg från överlevnad-till att leva ❤️

Lägg ner yxan älskling, nu pratar vi om barnens bästa!

Publicerad 2020-10-11 18:12:48 i

Återigen får jag uppleva sviterna av att en sådan stor myndighet som socialtjänsten inte utbildar sin personal i våld i nära relation.

Ska vi kolla lite hur det kan se ut bara för att vi är nyfikna?

Aledning till utredning
Den 12/5 tog en bekant kontakt med mamman angående oro för barnen då pappan enligt dennes bekant sedan flytten till ny stad återgått i missbruk av amfetamin.

Pappan går trots försök i flera veckor inte att nå alls under förundersökning.
(öhh, kanske man kan fundera redan här på hur det står till)

Under utredning inkommer även oro från sjukhuset då pappan kommer in nattetid då han kört åt pipan med fyrhjuling, har  2,0 promille alkohol och amfetamin i blodet.
(Öhhh, ja det var ju det vi sa va, eller???)

Mamman fick under huvudförhandlingen i tingsrätten veta att det varit husrannsakan hos pappan och att man hittat en påse med knark och kanyler. Mamman vet att pappa umgås med kända knarkare/langare vilket barnen pratar om också sker frekvent efter att hon flyttat. 
(Kanske något att beakta också vid bedömning)

Pappan säger att han aldrig missbrukat amfetamin utan bara åkt dit för narkotika när han tagit kokain.
(Mhmmm, pappan kanske ljugit för mamman i sex år när han berättat hur han skjöt amfetamin varenda helg under några år innan, och också drogade den flickvän han hade på den tiden, på skoj bara... kul...)

Barnen har upplevt våld. Föräldrarna har beskrivit inslag av våld, psykiskt våld, hot om våld och materiellt våld. Det framgår att föräldrarna inte har ett fungerande samarbete. Pappan ger en inkonsekvent bild av sin alkoholkonsumtion och barnsamtal med de äldre barnen visar att pappan dricker varje dag och huset är fullt av ölflaskor. 
( snälla ser ni vad ni skriver här )

Det genomfördes utredning både 2018 och 2019. Den första då det framkom att mamma dricker alkohol dagligen och att hon får ta allt ansvar över hem och barn. Den senare då mamman lämnar pappan då hon upplever hot.
( jo dagligen i flera veckor hundra resor värre än åren innan, missbruk och isolering, våld i nära relation någon? ringer klockorna??? )

Mammans flytt bedöms av familjerätten vara för hennes egen skull och inte för barnen.
( jag förstår, bättre innan? att barnen aldrig får träffa sin pappa, och med en mamma som är så sjuk av stressen och hoten att hon åker in på sjukan varje vecka, och skrik och bråk så fort pappan kommer hem... kom igeeeeen, stanna i våldet med barnen nu mamma!!! )

Mamma berättar att pappan varit våldsam senast dagen innan då han försökte köra på henne med bilen utanför förskolan.

Barnens föräldrar bedöms behöva samarbetssamtal för att bli bättre på att kunna kommunicera på ett bra sätt.

Det framkommer inget behov av stöd!


Klart jag ändå förstår vart de vill komma.
När han psykat dygnet runt i flera år och en tillslut tar mod till sig och säger att nu är det nog, och han säger framför barnen att han vill att en dör och sätter sig bredvid en i sängen och slipar en yxa... Då ska en som mamma som bryr mig om sina barn kyssa hans fötter och be om ursäkt, givetvis.

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela