Starseed

En blogg från överlevnad-till att leva ❤️

To do, or not to do! Det kan vara avgörande för resten av veckan...

Publicerad 2020-02-13 18:41:00 i

När du lever med en våldsam man handlar varje minut varje vaken dag om de val du gör.
Man pratar om att gå på äggskal, 
men trampar du på ett äggskal flyger det inte en yxa genom dörren.
Att krypa runt på ett minfält är ett bättre uttryck.
 
Man lär sig tidigt i förhållandet vad som "triggar" igång en attack.
 
Konflikt är inte ett ord jag vill använda heller, för det involverar två personer. 
Attack är när han attackerar och du inte har något val mer än att backa, ta emot eller försöka skydda dig (i många fall även dina barn). 
 
Detta är en ständig avvägning du behöver göra. Beroende på attack lär du dig senare vilka metoder som minskar tid för hur länge attacken kommer pågå. Du avväger noggrant vilken attack där det är säkrast att backa direkt. Exempel på dessa är när han anklagar dig för otrohet. Du lär dig att varje gång han kallar dig för fitta och hora, gör du bäst i att hålla käften bara. Låtsas som ingenting. Du lär dig när du eventuellt törs skydda dig genom att komma med svar på tal. Detta måste dock göras med försiktighet och ödmjukhet. Oavsett metod är riskerna stora att det får konsekvenser för resten av livet. Exempel när det är läge att ge sig in i detta är när barnen kommer emellan.
 
Men hur väl du än studerat detta så kommer han med stor säkerhet ändå kliva ut ur sin egen "triggerzone" och tillslut börja reagera på helt fantastiskt konstiga saker.
 
Som tex att du kommit hem från akuten där du legat med dropp utan mat i tre dagar.
 
Om han kommer hem efter att ha lämnat dig ensam med barnen direkt hemkommen från sjukhuset, och ser att du inte lagat middag när han behagat komma hem senare på kvällen. Då jäklar är det världens utskällning som väntar. Det förtjänar du givetvis.
 
Att du senare berättar att du dammsugit hela huset på grund av att dina föräldrar passat hans barn medan du låg på sjukhuset, och var tvungna ta med sin hund de dagarna, och du var livrädd för att få en massa skit eftersom han var allergisk? Nope, gör ingen skillnad.
 
Givetvis kan du vara som han vill, kåt glad och tacksam, aldrig ifrågasätta något och bara tappa bort din egen identitet för att boosta han ego, varje dag i resten av era liv.
 
Men tro mig. 
Är du så lycklig kommer han se det som ett bevis på att du träffar någon annan.
 
Så se upp för minor. 
De kommer explodera.
Närsomhelst och för vadsomhelst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela